Επιμένει στη λογική του «δεν ξέρω» το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη, με τον υφυπουργό Παιδείας –μετά τη Νίκη Κεραμέως– να παραμένει πιστός στο κυβερνητικό αφήγημα για τους ακροδεξιούς . Ο Άγγελος Συρίγος δεν επέλεξε μόνο την πολιτική των ίσων αποστάσεων απέναντι στους νεοναζιστές και τους αντιφασίστες φοιτητές, μαθητές και γονείς αλλά υποστήριξε ότι εκείνος είδε άσκηση βίας από  εκείνους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ,  μετά τη Νίκη Κεραμέως και την Ζέτα Μακρή, επέλεξε και εκείνος να μην συγκρουστεί με τους ακροδεξιούς και νεοναζιστές που μέσα από το σχολικό συγκρότημα εξαπολύουν επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και καδρόνια αλλά να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται. Μάλιστα, είπε ότι είδε και όσοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τους νεοναζιστές που ήταν μέσα στο σχολικό συγκρότημα, να έχουν ρόπαλα και να προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Ο Άγγελος Συρίγος κάλεσε και όλα τα κόμματα να καταδικάσουν ισοπεδωτικά και τους νεοναζιστές και τους αντιφασίστες.

Υπενθυμίζεται πως με μία λιτή κι αφηρημένη ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για «μεμονωμένες ομάδες», χωρίς καμία αναφορά στους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα συνθήματα: «Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό» και «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η Γη δεν σας ανήκει», αναφορικά με τις φασιστικές επιθέσεις σε σχολείο της Σταυρούπολης. Μάλιστα, ενώ και η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής συνεχάρη τους φασίστες που επιτέθηκαν με μαχαίρια και καδρόνια, σε φοιτητές, η υπουργός δεν ξέρει τίποτα για την ιδεολογική προέλευση των επιθέσεων αυτών. «Έχουν μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης» τόνισε μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Κουκουλοφόροι με ναζιστικούς χαιρετισμούς φώναζαν Χάιλ Χίτλερ»