Χαρακτηριστική ήταν η φράση της στο OPEN, «δεν ξέρετε τι ουρλιαχτά ακούγονται». Η ίδια τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι και έκανε έκκληση για βοήθεια, σημειώνοντας ότι η ίδια είναι 1.80 και το νερό της φτάνει στο πηγούνι. «Κανείς δεν έχει ιδέα τι μπορεί να βρίσκεται κάτω από αυτούς τους όγκους νερού».

Με ελικόπτερα και εξωλέμβιες βάρκες θα επιχειρηθεί η απομάκρυνση όσων έχουν εγκλωβιστεί στα χωριά του δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα απογειωθούν τρία ελικόπτερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν ελικόπτερα Super Puma έρευνας και διάσωσης και πιθανότατα Sikorsky S-70B ενώ εξετάζεται αν στην επιχείρηση θα συνεισφέρουν και τα Σινούκ της αεροπορίας στρατού η βάση των οποίων βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, για την ώρα, ότι ένα από τα τρία ελικόπτερα θα κατευθυνει προς το χωριό Ασπρίτσα για να πάρει 35 ανθρώπους, ένα στο χωριό Αγία Τριάδα και ένα στη Μεταμόρφωση.

Παράλληλα θα επιστρατευθούν και εξωλέμβιες μηχανές από τον Βόλο καθώς διαπιστώθηκε ότι φουσκωτές λέμβοι δεν βοηθούν αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

Τα νερά έχουν καλύψει τα πάντα σε όλα τα χωριά γύρω από τον Παλαμά: στη Μεταμόρφωση, στον Βλοχό, στο Πέτρινο, στην Ιτέα, στα Καλυβάκια, στο Ψαθοχώρι.