Εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα των θανάτων ηλικιωμένων που ήταν τρόφιμοι στο Γηροκομείο στα Χανιά, καθώς εύρημα συμβατό με κάκωση στο κεφάλι εντοπίστηκε στην σορό της ηλικιωμένης, της οποίας την εκταφή είχαν ζητήσει οι εισαγγελικές αρχές. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων εστάλησαν προ ημερών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ασφάλεια Χανίων που χειρίζεται την προανάκριση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr,  η ιατροδικαστική έκθεση μετά την εκταφή ηλικιωμένης έδειξε ότι υπάρχει αυτή η κάκωση, γεγονός το οποίο θα συμπεριληφθεί στον φάκελο της προανάκρισης.

Υπενθυμίζεται πως εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για οίκο ευγηρίας των Χανίων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Συγκεκριμένα διερευνώνται οι συνθήκες θανάτου 68 ηλικιωμένων σε μόλις ένα έτος, μετά από υποψίες για ψευδείς ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και δεκάδες καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Μάρτυρας, η οποία εργάστηκε στο παρελθόν στο συγκεκριμένο γηροκομείο, αποκάλυψε πως: «Έδεναν τους ηλικιωμένους για να μην περπατούν. Τους έβαζαν εντομοκτόνα για να καθαρίζουν οι ψείρες. Ενώ κοκκίνιζε το κεφάλι και καιγόντουσαν οι άνθρωποι, τους λούζαμε μετά, πολλές φορές αναγκαζόντουσαν και τους κόβαμε γουλί τα μαλλιά». Ήδη με εισαγγελική παραγγελία έχουν ζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου για τις 68 περιπτώσεις από τα ληξιαρχεία Χανίων, Κισσάμου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, καθώς στη δομή φιλοξενούνται ηλικιωμένοι από όλη την Κρήτη.