Το κείμενο του καλέσματος της Πρωτοβουλίας γυναικών ενάντια στην πατριαρχία αναφέρει:

Η Λ. και το παιδί της έχουν κακοποιηθεί επανειλημμένα από τον πρώην σύντροφο και πατέρα του παιδιού της. Η Λ., ενώ έχει προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων να μην την πλησιάζει στα 100μ. και ενώ αυτός παραβιάζει διαρκώς την απόφαση, καλεί την αστυνομία και αυτή δεν εμφανίζεται καν. Ο κακοποιητής της απειλεί καθημερινά τη ζωή της ίδιας και του παιδιού της, ενώ σε 7 μηνύσεις που έχει κάνει εναντίον του δεν έχει γίνει ποτέ η αυτόφωρη διαδικασία, όπως προβλέπεται.
Μετράμε ήδη 19 γυναικοκτονίες και η αστυνομία συγκαλύπτει τους κακοποιητές και τους γυναικοκτόνους. Κράτος, αστυνομία και θεσμοί συγκαλύπτουν τους κακοποιητές.
Δε θα αφήσουμε όμως καμία γυναίκα μόνη της! Θα σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη υλικά και ηθικά! Καμία γυναίκα δε θα αφεθεί στο έλεος των κακοποιητών της!
Στο επερχόμενο δικαστήριο για την οριστικοποίηση των ασφαλιστικών μέτρων την Τετάρτη 6 Απρίλη, θα σταθούμε δίπλα της και θα είμαστε πολλοί!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4, 9:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΩΝ

Πρόκειται για μια υπόθεση που το ΤΡΡ ανέδειξε. «Απ’ την αρχή της σχέσης ήταν νευρικός, έκανε ζήλιες, ήθελε να αφήσω το σπίτι μου… Με χτυπούσε και μετά έλεγε συγγνώμη κι εγώ έλεγα πως θα αλλάξει. Όταν ήταν το μωρό τριών μηνών, το πιάνει βρίζοντας και το κρεμάει ανάποδα απ’ το μπαλκόνι… Με έσερνε απ’ τα μαλλιά. Μετά από τρεις μέρες μαζί του,το παιδί ήρθε με κόκκινο μάτι και μου είπε “μπαμπάς μιμί εδώ» είχε περιγράψει στο ΤΡΡ η Λ.