της Γεωργίας Κριεμπάρδη

Η Λ. είναι Τσέχα και ζει δέκα χρόνια στην Πάτρα. Πριν τρεισήμισι χρόνια έκανε παιδί με τον σύντροφό της, Θ., ο οποίος το αναγνώρισε. Όπως η ίδια καταγγέλλει στο TPP, εκείνος την κακοποιούσε. Έχει βγει προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς εναντίον της. Εκείνη έχει υποβάλλει εφτά μηνύσεις για επιθέσεις, ενώ «δεν έγινε ποτέ η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται». Ο Θ. δεν τηρεί τα ασφαλιστικά μέτρα. Την περιμένει πάντα έξω από το σπίτι της. Πήγε να την πατήσει με το αυτοκίνητο, θα πει η Λ. στο ΤΡΡ.

«Ήταν κακοποιητικός και με το παιδί. Το βλέπει δύο τρεις φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπεται. Την τελευταία φορά που πήγα στην εισαγγελία μου είπαν ότι δε μπορώ να κινήσω διαδικασία εναντίον του γιατί εκείνος έχει ζητήσει να ερευνηθεί το δικό μου περιβάλλον, υπονοώντας ότι εγώ το κακοποιώ».

«Απ’ την αρχή της σχέσης ήταν νευρικός, έκανε ζήλιες, ήθελε να αφήσω το σπίτι μου και να είμαι μαζί του. Έκανα υπομονή. Με χτυπούσε και μετά έλεγε συγγνώμη κι εγώ έλεγα πως θα αλλάξει. Όταν ήταν το μωρό τριών μηνών έκλαιγε ένα βράδυ και το πιάνει βρίζοντας και το κρεμάει ανάποδα απ’ το μπαλκόνι και πάω και του δίνω μια σφαλιάρα στην πλάτη. Αφήνει το παιδί στο κρεβάτι και με χτυπάει. Με έσερνε απ’ τα μαλλιά. Όταν αποφάσισα να φύγω, μου έλεγε ότι θα μου πάρει το παιδί. Στη γειτονία άκουγαν τις φωνές» περιγράφει στο ΤΡΡ.

«Από τα Χριστούγεννα μετά από τρεις μέρες που ήταν μαζί του το παιδί ήρθε μετά με κόκκινο μάτι και μου είπε “μπαμπάς μιμί εδώ”. Κι άλλη φορά έχει έρθει με μελανιασμένα τα χεράκια του. Και μετά το εξαγοράζει με δωροσακούλες».

Πολλά τηλέφωνα στο 100 χωρίς αντίκρισμα

Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της, Ντάνα Αντωνοπούλου μίλησε στο ΤΡΡ. «Έχουμε υποβάλει από 28/11/21 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που τελικώς θα εκδικαστεί 9 Φεβρουαρίου. Αυτός δεν τηρεί την προσωρινή διαταγή για ασφαλιστικά μέτρα που έχει εκδοθεί. Την ενοχλεί σε καθημερινή βάση. Αυτός δύο φορές που έχει πάρει το παιδί, το γύρισε με μελανιές, ο ιατροδικαστής αποφάνθη ότι ήταν από σφίξιμο στα χέρια. Καθημερινά είναι έξω από το σπίτι της, την απειλεί, τη βρίζει».

«Με παρακολουθεί. Παραβιάζει συνεχώς τα ασφαλιστικά μέτρα. Έχει τύχει μετά από πολλά τηλέφωνα να έρθει αστυνομία και όταν βλέπει τα φώτα αυτός φεύγει» λέει η ίδια. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια με εφτά παιδιά, ο πατέρας τα χτυπούσε, είχε τη μητέρα τους σαν αντικείμενο».

Στο ΤΡΡ μίλησε η γειτόνισσα της κοπέλας. «Έρχεται με βρίζει, μου λέει “θα σου δείξει παλιόγρια”, μου έσπασε την εξάτμιση από το αυτοκίνητο. Κι αυτά επειδή παίρνω καμιά φορά το παιδάκι να παίξει με τα εγγονάκια μου. Ο άνθρωπος είναι αγρίμι».

Οι κλήσεις της στο 100 πέφτουν στο κενό. Επικοινωνώντας με το αρμόδιο τμήμα Άμεσης Δράσης της Πάτρας, μου ανέφεραν πως «το 100 με το που το καλείς, πηγαίνει». Η Λ. πήγε σήμερα στο κοντινό αστυνομικό τμήμα να αναφέρει την παραβίαση. Θα πάει και αύριο Τετάρτη.

ΤΡΡ

*Το ΤΡΡ έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα έγγραφα.