«Ποιος πατέρας δεν είναι ικανοποιημένος όταν βλέπει τα παιδιά του, άτακτα ή λιγότερο άτακτα, σήμερα να είναι οι βασικοί πυρήνες μιας κυβέρνησης;», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τους Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θάνο Πλεύρη. Ως «πατέρας», πολιτικός τουλάχιστον, για τους τρεις αισθάνεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης και έτσι αισθάνεται υπερήφανος για τη συμμετοχή τους στο υπουργικό σχήμα. «Αυτά τα τρία παιδιά, άξια καθόλα, σήμερα είναι ο πυλώνας, ο πυρήνας της κυβέρνησης και καμαρώνω κι ευχαριστιέμαι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή, στον Alpha 98,9.

«Ο Πλεύρης απευθύνεται στον πυρήνα των ακροδεξιούληδων»

«Για τον φρέσκο της παρέας», τον Θάνο Πλεύρη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πως «έχει όλες τις δυνατότητες. Απευθύνεται στον πυρήνα των ακροδεξιούληδων, που είναι και ο πυρήνας των αρνητών και μπορεί να τους μιλήσει, να τους πει “για σταθείτε ρε…”». Στην ερώτηση αν ο Θάνος Πλεύρης είναι ακροδεξιός, απάντησε: «Με την έννοια που δίνουν σήμερα. Και μένα με έλεγαν ακροδεξιό κι ήταν η πλάκα, εγώ γέλαγα», απάντησε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε ξαναμιλήσει για την κοινοβουλευτική σύσταση της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνοντας πως «η μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα κυβερνά σήμερα τον τόπο. Το μέγιστο ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακροδεξιούληδες, ο Μητσοτάκης έβαλε έναν άνθρωπο που τους καταλαβαίνει». Ο ίδιος είχε θελήσει να μιλήσει ουσιαστικά καταρρίπτοντας το αφήγημα του ίδιου περί κεντρώας, φιλελεύθερης παράταξης. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα κυβερνά σήμερα τον τόπο» ενώ αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Θάνο Πλεύρη που ανέλαβε το ευαίσθητο Υπουργείο Υγείας προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ζήτησα από τον Κώστα Πλεύρη να παραχωρήσει τη θέση του στον Θάνο και δικαιώθηκα. Ο Θάνος Πλεύρης ήταν το πουλέν μου. Το μέγιστο ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακροδεξιούληδες. Όλοι τους. Ο Μητσοτάκης έβαλε λοιπόν έναν άνθρωπο που τους καταλαβαίνει».