Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό και πολύ καλές απολαβές. Για την δεύτερη γραμμή και για όλον το συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Η θητεία θα γίνει σε συνεννόηση με την κοινωνία. Ο σκοπός είναι να μην χάνει ένας νέος 9 μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά, μη παραγωγική. Η κοινωνική θητεία πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Ο χρόνος που ξοδεύει ένας ενήλικας όταν μπαίνει στην θητεία του πρέπει να είναι παραγωγικός. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι».

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό θα υλοποιηθεί ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι δεν μπορούν να απαιτούν από έναν υποψήφιο να έχει ακριβές κοστολογημένο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι εκείνος μιλά για τον τελικό σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι η ‘Εφη Αχτσιόγλου σε βίντεό της κάλεσε τον συνυποψήφιό της να ξεκαθαρίσει αν υπό αυτά τα δεδομένα, εξακολουθεί να στηρίζει την άποψη για τον επαγγελματικό στρατό, τονίζοντας ότι αυτό θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα ασφάλειας της χώρας. Επισήμανε επίσης ότι μια τέτοια εξέλιξε σημαίνει «οι φτωχότεροι νέοι μας θα υπηρετούν επαγγελματικά, ενώ οι πιο πλούσιοι θα απαλλάσσονται».

Ο κ. Κασσελάκης στο πρώτο βίντεο – ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είχε κάνει λόγο για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας με τον πρώην ΥΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη να σχολιάζει: «ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε μια λάθος έκφραση. Εκείνο που κρατάμε, είναι ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, η θητεία είναι πολύ σημαντική προσφορά και συντελεστής στην ισχύει των Ενόπλων δυνάμεων. Εκείνο που πρέπει να δούμε, είναι πώς θα είναι πιο αποδοτική και στη χώρα και στους στρατιώτες».