Πλήρες ρεπορτάζ από τη δικαστική αίθουσα μεταδίδει για το thesstoday.gr η Κωνσταντίνα Χαϊνά, μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίζονται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στη δίκη για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

«Ο γιος μου ήταν ένας απλός φίλαθλος του Άρη που αγαπούσε την ομάδα του, δεν πήγαινε καν τακτικά στους αγώνες. Ζήτημα να έχει πάει 5-8 φορές. Δεν ήταν σε κανέναν σύνδεσμο, δεν ήταν οπαδός» κατέθεσε και τοποθετήθηκε αναλυτικά για το «πώς οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά». «Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία».

Σχετικά με την “συγγνώμη” που ζήτησαν κάποιοι από τους κατηγορουμένους, ο κ. Καμπανός σχολίασε «εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Καταστρέψανε μαζί με τον Άλκη, την ζωή όλης της οικογένειας».

Η δίκη συνεχίζεται.