Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παίρνει τους φακέλους με τις δικογραφίες του θανάτου των δύο άτυχων κοριτσιών, που είχαν τεθεί στο αρχείο, αναζητώντας πλέον τυχόν εγκληματικά κίνητρα και ενέργειες.

Την εποπτεία των ερευνών που θα διενεργήσουν δύο εισαγγελείς, ανέλαβε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με σαφή εντολή, η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στον θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει – εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» – και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατο του.

Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.