
Σε διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, στο Ισλαμαμπάτ, προχώρησαν χθες 16 Ιανουαρίου, συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου ζητώντας δικαιοσύνη.
«Ακούστηκε ηχηρά σήμερα η κραυγή για δικαιοσύνη των συγγενών των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου στο Ισλαμαμπάντ έξω από την ελληνική πρεσβεία» πληροφόρησε στην ανάρτηση της χθες η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, «στην κινητοποίηση, μαζί με τις δεκάδες οικογένειες, βρέθηκε και ο Αλί Χασάν, αδελφός θύματος του ναυαγίου της Πύλου, ο οποίος ήταν παρών στην Αθήνα, στην πρώτη συνέντευξη καταγγελία αμέσως μετά το ναυάγιο, ήταν παρών στην κινητοποίηση στην δίκη της Καλαμάτας στο πλευρό των εννέα Αιγύπτιων, παρών και στην κινητοποίηση για το Μοχάμεντ Καμράν!»
«Ο αδελφός του Αλί Χασάν ζούσε στην Ελλάδα και εργάζονταν πάνω από 13 χρόνια όταν έχασε την άδεια παραμονής πέφτοντας στην ανεργία. Συνελήφθη, κατέληξε στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας και επέστρεψε στο Πακιστάν από όπου και προχώρησε στο ταξίδι για να πάει σε άλλη χώρα της Ευρώπης για να βρεί τραγικό τέλος στην ρατσιστική πολτική των αποτροπών που βύθισαν το Αδριάνα» σημειώνει ακόμα η συλλγικότητα.
«Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση στο Ισλαμαμπάντ. Θα είμαστε η φωνή των συγγενών στην Ελλάδα για δικαιοσύνη! Δώστε παρών!» καταλήγει.
Αυτός ο γενικός και αόριστος ισχυρισμός που αναφέρεται συχνά ότι "η πλειονότητα των ανεμβολίαστων από φόβο δεν κάνει ακόμα το εμβόλιο" από που προκύπτει ; Υπάρχει κάποια αξιόπιστη δημοσκόπηση ; (κυριολεκτική η ερώτηση και όχι ειρωνική). Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι λογική συνέπεια μιας αυταρχικής κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα αυτά τα δύο χρόνια - μεταξύ των αποτυχιών και η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης στην σχέση με τον λαό. Από την άλλη μεριά, μια συζήτηση να κάνει κανείς με κάποιον που αρνείται να εμβολιαστεί θα εκπλαγεί έιτε με το συνωμιολογικό του παραλήρημα είτε με την παντελή άρνηση του να ψάξει λίγες αξιόπιστες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες με μια απλή αναζήτηση. Ακόμα πιο εκπληκτικό δε είναι ότι αντιμετωπίζεται η επιλογή του εμβολιασμού ως αμιγώς προσωπική όπως π.χ. το κάπνισμα, και αγνοούνται οι τεράστιες κοινωνικές συνέπειες της άρνησης αυτής. Εξαιρώντας ανθρώπους με προβλήματα υγείας, τεχνολογικά αναλφάβητους (λόγω του όγκου πληροφοριών στο ίντερνετ), ή ανθρώπους με τεράστια βιοτικά προβλήματα που πιθανώς δεν έχουν τον χρόνο να ενημερωθούν....ποια είναι η δικαιολογία κάποιου/ας να μην εμβολιαστεί; Προφανώς αντιτίθεμαι στην υποχρεωτικότητα αλλά ταυτόχρονα με συγκρατημένη ορμή γιατί καταλήγω να υπερασπιστώ ένα δικαίωμα (δηλ. της άρνησης εμβολιασμού) που όχι μόνο δεν έχει λογική δομή αλλά έχει και τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. ΥΓ : Θα πρότεινα το tpp να διευρύνει την κριτική του και εκτός της κυβέρνησης χωρίς τον φόβο μήπως φανεί φιλοκυβερνητικό. Έχει δώσει τα διεπιστευτήρια του και οι αναγνώστες/στριες του το γνωρίζουμε αυτό.
Ακριβώς,αντιτίθεμαι στην υποχρεωτικότητα ιατρικων πραξεων αρα αρνουμαι να τις στηρίξω στην πράξη.
Και καταδικαζω ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ τους εκβιασμους της κυβερνησης.
«...και καταθέτει αίτημα αναστολής και ακύρωσής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.»
Ας το καταθέσει στον ΣΚΑΪ. Την ίδια τύχη θα έχει.
Αν επιμείνουν, ίσως η κυβέρνηση συνετιστεί.
O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι μία ντροπή.....