Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων και των pushbacks του Μητσοτάκη και του Μηταράκη οδήγησε στο θάνατο την πεντάχρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία όταν αποκλεισμένη σε μια νησίδα στον Εβρο με την μάνα και την εννεάχρονη αδελφή της δέχτηκε τσίμπημα από σκορπιό.

Η κυβέρνηση που ασχολείται πυρετωδώς με παρακολουθήσεις όπως του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αρνείται να εκτελέσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να προχωρήσει σε διάσωση των 40 αποκλεισμένων σε νησίδα από. τις 9/8 Σύρων προσφύγων με αποτέλεσμα να σβήσει από το δηλητήριο του σκορπιού η πεντάχρονη αντί να έχει περίθαλψη σε μονάδα υγείας.

Η κτηνωδία της κυβέρνησης αφήνει την εννεάχρονη αδελφή της σε κίνδυνο αφού και η ίδια τσιμπήθηκε από σκορπιό.
Οι νησίδες για το Μητσοτάκη αποτελούν τουρκικό έδαφος και για το Ερντογάν ελληνικό! Στη πράξη ο Μητσοτάκης τις μετατρέπει σε παγίδες θανάτου για τους πρόσφυγες.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει μετατρέψει το Λιμενικό σε ανθρωποδιώχτες προσφύγων στο Αιγαίο ενώ την ίδια στιγμή στοχοποιεί φωνές που καταγγέλλουν τη ρατσιστιτική δολοφονική πολιτική όπως του Ιάσονα Αποστολοπουλου και της Ολλανδής δημοσιογράφου Ινγκεμποργκ Μπέγκελ. Πως βρέθηκαν πνιγμένοι με χειροπέδες στα ανοιχτά της Χίου;

Αυτή η ρατσιστική κτηνωδία πρέπει μα πάρει τέλος μαζί με την κυβέρνηση που την χρησιμοποιεί για να συσπειρώσει στη δεξιά πολυκατοικία τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της

Από το ποτάμι του Εβρου μέχρι τα νερά του Αιγαίου η βρόμικη πολιτική των ανταγωνισμών με την Τουρκία έχει μετατρέψει τα σύνορα σε αδιαπέραστο πέρασμα για πρόσφυγες που επιχειρούν να ξεφύγουν από το θάνατο στις χώρες τους.

Είναι ώρα να διώξουμε τη κυβέρνηση των υποκλοπών, των ρατσιστικών δολοφονιών στα σύνορα, της ακρίβειας και της πολεμοκαπηλίας.

Απαιτούμε την άμεση διάσωση των 40 προσφύγων στη νησίδα του Εβρου, να ανοίξουν τα σύνορα».

ΚΕΕΡΦΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ