«Για να μπεις σε μια Καλλιτεχνική Σχολή, πρέπει να είσαι απόφοιτος Λυκείου. Για να μπεις στην όποια καλλιτεχνική σχολή, δίνεις εξετάσεις σε ειδική Επιτροπή, ορισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μπαίνεις λοιπόν σε αυτή τη Σχολή, που είναι εποπτευόμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού, είτε δημόσια είτε ιδιωτική και σε πολλές πληρώνεις και μεγάλα δίδακτρα, μιλάμε για ποσά 2 και 3 χιλιάδων τον χρόνο. Για να πάρεις το δίπλωμά σου, δίνεις εξετάσεις πάλι σε Επιτροπή διορισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Παίρνεις ένα πτυχίο που έχει την στρογγυλή σφραγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού».

Με Προεδρικό όμως Διάταγμα, όλη αυτή η διαδικασια για τους αποφοίτους των Καλλιτεχνικών Σχολών, έχει μηδενική αξία στο πτυχίο τους. Για τον δημόσιο τομέα, οι σπουδές τους ακυρώνονται, με τις υπογραφές της Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Νίκης Κεραμέως και Μάκη Βορίδη. Στην εκπομπή «Φάρμα των Ζώων» η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Λυρική τραγουδίστρια και μέλος της Γραμματείας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε τι ακριβώς σημαίνει αυτό το διάταγμα.

«Όταν υποτιμάς τις σπουδές ενός χώρου, υποτιμάς και την επαγγελματική του αξία»: Η απόπειρα ακύρωσης των πτυχίων Καλλιτεχνικών Σχολών