Το έγγραφο της ανάθεσης σύμβασης αφορά την προμήθεια 34 «οχημάτων, διαμορφωμένων με ειδικό διαχωριστικό για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού κατά τη μεταγωγή κρατουμένων από τον COVID-19», και φέρει την υπογραφή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με ημερομηνία την 5η Αυγούστου, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη.

Κατά το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το υπουργείο ΠΡΟΠΟ εγκρίνει κονδύλι ύψους σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ακόμα 34 οχημάτων, αυτή τη φορά για την μεταγωγή κρατουμένων, ενώ αναφέρεται πως η απόφαση έρχεται προς κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Αναλυτικά το έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια:

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως, όπως προκύπτει, η ανάθεση γίνεται σε εταιρεία που ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με τις πληροφορίες ωστόσο του οικονομικού ρεπορτάζ να θέλουν τις καταγγελίες σε βάρος της να κρίνονται αβάσιμες, σε μία απόφαση όμως που η Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει σε συνεδρίαση της 13ης Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες, οι εξοπλισμοί της ΕΛΑΣ που δημοσιεύονται είναι συνεχείς. Ήδη, στα τέλη του περασμένου έτους ανακοινώθηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ για εξοπλισμούς και πολεμοφόδια, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκαν ακόμα 23 εκατ. ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων οχήματα θωρακισμένων και αναβάθμιση επιχειρησιακών λεωφορείων. Ακόμα, από τον περασμένο Μάρτιο και κάθε μήνα ανακοινώνονται οι προμήθειες δεκάδων νέων οχημάτων για την αστυνομία.

Χωρίς σταματημό οι εξοπλισμοί της ΕΛ.ΑΣ και το 2021