Η κυβέρνηση φαίνεται πως εμμένει στην βασική τοποθέτηση της σχετικά με τη διασπορά του ιού, αποφεύγοντας να παραδεχτεί ότι η «σαρδελοποίηση» στα ΜΜΜ αυξάνει τα κρούσματα. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιμένει πως τα ΜΜΕ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης και εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τις κινήσεις της κυβέρνησης.

«Έχει ξεκινήσει μία κουβέντα που δεν έχει πολύ μεγάλη αξία και σημασία. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  αποτελούν εστίες μετάδοσης. Αυτό που είπαμε είναι ότι δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Οι επιστήμονες λένε ότι άλλες εστίες υπερμετάδοσης είναι πιο σημαντικές» τόνισε και συμπλήρωσε πως «στα ΜΜΜ έχουμε πολλά προβλήματα και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πρόβλημα διασποράς». Η λύση για τον ίδιο είναι απλή και περιορίζεται στο ότι «όλοι πρέπει να φοράμε μάσκα στα ΜΜΜ», ενώ επίθεση εξαπέλυσε στον  ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος πως η αντιπολίτευση δεν έχει θέσει προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, λέγοντας πως «έχουμε αυξήσει κατά 3000 τα δρομολόγια, κάναμε ανάταξη του στόλου» και αναφορικά με τα 300 λεωφορεία μέσω leasing, σημείωσε πως τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ενώ όπως υπογράμμισε όλα θα έχουν κυκλοφορήσει μέσα σε 1 με 1,5 μήνα. Πληρώς ικανοποιημένος δήλωσε πως τόσα λεωφορεία έχουμε να δούμε από το 2016 και πρόσθεσε: «Τόσο μεγάλη αύξηση λεωφορείων και τρόλεϊ δεν έχει γίνει σε άλλη μεγαλούπολη της Ευρώπης», ενώ ισχυρίστηκε ότι «οι εικόνες στα social media δεν δείχνουν την πραγματικότητα». «Υπάρχει μια ανακούφιση αλλά υπάρχουν προβλήματα σε συγκεκριμένες γραμμές» ανέφερε ο υπουργός επιμένοντας πως τα ΜΜΕ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Θυμίζουμε πως αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και προ λίγων ημερών ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος». «Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά και είναι. Στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε επίγνωση και είμαστε κάθε μέρα από πάνω. Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλο μας, ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι ελεγχόμενες» είχε υποστηρίξει.