Όπως γνωστοποιεί μιλώντας στο GRTimes o διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκκος η ΜΕΘ του Μαμάτσειου λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια με δύο εντατικολόγους και μία αναισθησιολόγο.

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο εντατικολόγων αναμένει την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, προκειμένου να διοριστεί επισήμως σε άλλο νοσοκομείο, χωρίς την κάλυψη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, της θέσης του, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον εφικτή η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Ρεπορτάζ του Γιάννη Δεβετζόγλου στο news247.gr καταδεικνύει παρόμοια εικόνα διάλυσης σε πάμπολλα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μεταξύ άλλων, με περιπολικό έφτασε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου γιατρός που ήταν εκτός υπηρεσίας, λόγω έλλειψης προσωπικού σε εφημερία, σύμφωνα με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Καλαμάτα στον Εισαγγελέα προσέφυγε νεφρολόγος μετά από καθημερινές μετακινήσεις μεταξύ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και Καλαμάτας (απόσταση περίπου 130 χλμ. Σύμφωνα με τους γιατρούς).

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας «Το πρωί της 25η Ιανουαρίου η εφημερεύουσα Νεφρολόγος του νεφρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας έλαβε εντολή από την Διοικήτρια του νοσοκομείου να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και για τις επόμενες 2 ώρες να καλύψει το νεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, λόγω ασθένειας της μοναδικής του ιατρού. Η ιατρός αποχώρησε για την Κυπαρισσία στις 09.00 και στην συνέχεια το μεσημέρι γύρισε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας για να συνεχίσει την εφημερία της».

Στην δε Κεφαλλονιά το νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% του προσωπικού.