Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Προηγουμένως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού τύπου, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος διαφθοράς Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, παραδέχθηκε ότι κατέβαλε πάνω από 100.000 ευρώ στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ φέρεται να εμπλέκει τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Τα παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», δήλωσε μετά την υπογραφή συμφωνίας μετανοίας με τις βελγικές αρχές για να πέσει «στα μαλακά»
«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ» δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Μαρκ Ουτεντάλ, που προσέθεσε πως «είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του» .
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ρωτήθηκε από το Open οι αποκαλύψεις Παντσέρι αλλάζουν κάτι ως προς τη γραμμή υπεράσπισή της, απαντώντας πως «η Εύα Καϊλή και αύριο θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της».