Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Κριθαρίδη

«Προφανώς και θα διατηρήσουμε τον φράχτη στον Έβρο, δήλωσε ο κ. Τσίπρας δίνοντας διαπιστευτήρια όχι μόνο στο ολιγαρχικό σύστημα εξουσίας, αλλά και στον αντιμεταναστευτικό μισανθρωπισμό της ακροδεξιάς. Τέτοια “Προοδευτική Διακυβέρνηση” υπόσχεται, με πλήρη “ενσωμάτωση”, για την εξουσία».

 

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας για τον φράχτη του Έβρου σε χθεσινή του συνέντευξη στην Καθημερινή, ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε την ανακίνηση του ζητήματος στην επικοινωνιακή διαχείριση του πρωθυπουργού, ενώ τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της διατήρησής του:

«Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον φράχτη στον Εβρο κατά παραγγελία του Αμερικανού επικοινωνιακού συμβούλου του, ακριβώς όπως ο Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, για να στήσει άλλη μια παράσταση πατριδοκαπηλίας. Μιας και μιλάμε για Αμερική όμως, να του θυμίσω τα λόγια του Αβραάμ Λίνκολν. Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς ανθρώπους μία φορά ή λίγους ανθρώπους συνέχεια. Δεν μπορείς όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Ο φράχτης, λοιπόν, μπορεί να συμβάλλει σε ορισμένα σημεία στον Εβρο, αλλά προφανώς δεν είναι η λύση στο μεταναστευτικό. Δημιουργεί, δε, επιπλέον θέματα που αφορούν τον έλεγχο του ελληνικού εδάφους μεταξύ του φράχτη και των ελληνοτουρκικών συνόρων. Προφανώς και θα τον διατηρήσουμε, αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτό. Θα διεκδικήσουμε την προστασία των συνόρων μας στη βάση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, με μια νέα Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου που θα διαμοιράζει με δίκαιο και αναλογικό τρόπο τους αιτούντες άσυλο, με νόμιμες οδούς επανεγκατάστασης από την Τουρκία προς την Ε.Ε. Και με μια νέα ευρωτουρκική συμφωνία που να εξασφαλίζει με ακόμη πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Τουρκία θα κάνει το παν για αντιμετώπιση των διακινητών και θα δέχεται επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο».