Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΑΚΕΛ, είχε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι, παρά τις πολλές διαφορετικές τους προσεγγίσεις, θα συνεχίσουν τον διάλογο, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα που λαμβάνουν από την κοινωνία.
 
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν υποχρέωση για υγιή διάλογο για τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Μεγαλύτερος, όμως, στόχος, τόνισε, «είναι η επανένωση της Κύπρου και αυτό δεν μπορεί να γίνει με διασπασμένο εσωτερικό μέτωπο».
 
Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε, επίσης, ότι ο διάλογος ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ πρέπει να έχει συνέχεια και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
 
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι στο θέμα της οικονομίας, αν και τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ο στόχος είναι κοινός: πώς, δηλαδή, η κυπριακή οικονομία θα ξεφύγει από τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
 
Το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, «δεν θα παραμείνει πεισματικά στη δική του πρόταση και να πυροβολεί καθημερινά την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το ποιές θα είναι οι εξελίξεις».
 
Οι κκ Κυπριανού και Νεοφύτου συμφώνησαν ο διάλογος να συνεχισθεί από αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου»
 
Μια «ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση», με στόχο την εδραίωση μιας νέας πολιτικής κουλτούρας μέσω του αλληλοσεβασμού, προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των κομμάτων ανάμεσα στην κοινή γνώμη αλλά και να προωθηθούν λύσεις στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, είχαν το πρωί της Τρίτης οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.
 
Στη συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ, η οποία διήρκεσε μια ώρα, οι Αντρος Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου συμφώνησαν ότι παρά τις πολλές διαφορετικές τους προσεγγίσεις θα συνεχίσουν το διάλογο ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα που λαμβάνουν από την κοινωνία.
 
Στην ατζέντα ήταν και τα θέματα της οικονομίας, το Κυπριακό, αλλά και η πρόταση του ΔΗΣΥ για εθνική συμφιλίωση. 
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΚΕΛ.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε αποστείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, με την οποία ζητούσε συνάντηση για έναρξη διαλόγου. Ο Άντρος Κυπριανού αποδέχθηκε την πρόσκληση, αναφέροντας ότι η κατάσταση της οικονομίας και οι εξελίξεις στο εθνικό θέμα επιβάλλουν τη διαμόρφωση της μέγιστης δυνατής ενότητας.
 
Τόνισε, ωστόσο, ότι για να επιτευχθεί η εθνική συμφιλίωση θα πρέπει να γίνουν παραδοχές για την ιστορική πραγματικότητα.