Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, αλλά σε ένα σωρό φόρους, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, απαντώντας ουσιαστικά στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν τους μειώνει ή δεν τους καταργεί, ανέφερε:

«Όλα αυτά τα καταλαβαίνω, αλλά θα παρακαλούσα μα γίνει κατανοητό ότι κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινάει την προσπάθειά του με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια που δεν τα έχουν οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτον η εξυπηρέτηση του χρέους που παρά τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και παρά τη μείωσή του ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει μεγάλο.

Το δεύτερο είναι οι αμυντικές δαπάνες. Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν (σ.σ. τα χρήματα).

Το τρίτο έχει να κάνει με τις συντάξεις. Δίνουμε 31 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις., Τα μισά από αυτά είναι από τους φορολογούμενους, από τους φόρους. Αν πάμε και μειώσουμε τον ΦΠΑ αλόγιστα, στο τέλος δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε βασικές ανάγκες».