Η κυβέρνηση παραμένει σχετικά σιωπηλή αναφορικά με το όργιο καταστολής στην πλατεία Νέας Σμύρνης, ενώ φαίνεται ότι επιλέγει σκοτεινές μεθόδους επικοινωνιακής πολιτικής για να αποφύγει την οργή της αντιπολίτευσης και του κόσμου σχετικά με τις ευθύνες που προκύπτουν από το χθεσινό περιστατικό, και στη συνέχεια επιλέγει να φακελώνει πολίτες «στον αέρα».

Η πολιτική αυτή έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος επιχειρώντας να καλύψει το χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά πολιτών προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου αθλιότητα. Ειδικότερα, έβαλε στο στόχαστρο τον έναν από τους ανθρώπους που ξυλοκοπήθηκαν άγρια, κατονομάζοντας τον δημοσίως και καταλήγοντας να λέει ότι επιχείρησε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού.

Μέχρι στιγμής, βουλευτές της ΝΔ έχουν σωρρευτικά δημοσιοποιήσει το όνομα και το επώνυμο του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε, έχουν αφήσει αιχμές για τις πολιτικές τους επιλογές, αναμεταδίδουν ότι προσπάθησε να αφαιρέσσει όπλο αστυνομικού, και τον συνδέουν έμμεσα για την συλληψη του σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού», φακέλωμα πολιτών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τον Κυρανάκη

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Και ο Μάκης Βορίδης στην τοποθέτησή του χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα του non-paper που έχει δώσει το Μαξίμου, σκιαγραφώντας το προφιλ του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε και αφήνοντας αιχμές για την πολιτική του τοποθέτηση ακόμα και την εμφάνηση του σε πορείες για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Τη λύση στην παραπάνω επικοινωνιακή πολιτική έδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Παππάς, που ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τη γραμμή του κόμματος την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Όπως μεταδίδει και η «Αυγή», γεννιούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με τη στάση του Μαξίμου και του κόμματος εν γένει:

1) Που ήξεραν Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία ότι ο πολίτης είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση υπέρ Κουφοντίνα; Είχε συλληφθεί;

2) Ακόμα και να είχε συλληφθεί, πως είχαν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία;

3) Γιατί δεν γίνεται ΕΔΕ στην Αστυνομία για το ποιος χορήγησε αυτές τις πληροφορίες σε κυβέρνηση και ΝΔ;

Την ίδια ώρα, με πρωτοφανή -για τα δεδομένα του- λακωνικότητα απάντησε στις εικόνες αστυνομικής βαρβαρότητας στη Νέα Σμύρνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αρκούμενος σε ένα «η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται».

Μάλιστα γεννιούνται ερωτήματα για τη στάση του, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επανειλημμένως προαναγγείλει δημόσια δήλωση του υπουργού για παράθεση εξηγήσεων, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Αμήχανη και κενή περιεχομένου «καταδίκη» της αστυνομικής βίας από Χρυσοχοΐδη