Το δημοσίευμα αναφέρει πως στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών υπάρχουν ουρές, καθώς και πως σε μία μόνο μέρα είχαν αποσυρθεί 700-800 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Σαφώς, σημειώνει, δεν υπάρχει ο πανικός του Απριλίου 2010 όταν αποσύρθηκαν από τις τράπεζες 8 δισ. ευρώ, μετά την ανακοίνωση του πρώτου προγράμματος διάσωσης προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, τονίζει το δημοσίευμα, στο τέλος Μαρτίου, οι καταθέσεις άγγιζαν τα 165 δισ. ευρώ. Από τον Ιανουάριο του 2010 έχουν αποσυρθεί καταθέσεις 72 δισ. ευρώ, αφού οι Έλληνες, αντιμέτωποι με την κρίση, προτίμησαν να καταθέσουν μέρος των οικονομιών τους σε τράπεζες του εξωτερικού. Δεκαέξι δισ. ευρώ έχουν διοχετευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου τον περασμένο Φεβρουάριο, εκ των οποίων το 32% στη Μ. Βρετανία και το 10% στην Ελβετία.
Το δημοσίευμα καταλήγει σχολιάζοντας ότι η κατάσταση των τραπεζών μπορεί να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, αφού η ΕΚΤ σταμάτησε να δίνει ρευστότητα σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες λόγω της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης.
Αναφέρεται πως οι τράπεζες αυτές θα χρηματοδοτούνται μέσω του έκτακτου μηχανισμού στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο αριθμός των τραπεζών αυτών δεν είναι γνωστός, αλλά η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τον αυξανόμενο αριθμό ελληνικών τραπεζών που εξαρτώνται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ορισμένες πηγές, σημειώνει η συντάκτρια, διαβεβαιώνουν πως τέσσερις τράπεζες πηγαίνουν τόσο άσχημα που λειτουργούν με ζημία.