Σύμφωνα με το documentonews.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη ύστερα από καταδίωξη. Η Εισαγγελία, ωστόσο, άσκησε ποινική δίωξη και στον 16χρονο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανέφερε ότι αφαιρέθηκε η σφαίρα μετά από πολύωρη επέμβαση ωστόσο η ζωή του παιδιού κρέμεται από μια κλωστή, ενώ κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί έριξαν σε ευθεία βολή.

«Δεν πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμη εκδήλωση αστυνομικής βίας αλλά για μια ευθεία βολή, για μια εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση. Από την έρευνα και τις καταθέσεις του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της ζωής αποτυπώνεται ακριβώς το πώς έχει γίνει η συγκεκριμένη ενέργεια» κατήγγειλε ο δικηγόρος.

«Καμία απολύτως ενέργεια δεν έγινε εκ μέρους του παιδιού εναντίον των αστυνομικών. Τελείως ανυπόστατα τα περί εμβολισμού. Το παιδί ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη για μια κλοπή ευτελούς αξίας στο βενζινάδικο. Οι αστυνομικοί γνώριζαν για ποιο λόγο τον καταδίωκαν, και όταν είδαν ότι δε συμμορφώθηκε σήκωσαν πιστόλι από πίσω, η σφαίρα χτύπησε το τζάμι από πίσω του αγροτικού αμαξιού, στη συνέχεια το μαξιλαράκι και το κεφάλι του άτυχου παιδιού. Η έρευνα της αστυνομίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ανακοίνωσή της. Μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που τον καταδιώκει. Γιατί να βάλλει κατά αυτόν;» πρόσθεσε.

Μάλιστα ο κ. Αλεξόπουλος αποκάλυψε ότι υπήρξε και μια δεύτερη βολή που δεν βρήκε στόχο. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου σε βαριά κατάσταση.