«Μίλησα μαζί της και χτες και προχθές το βράδυ, είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Μου ανακοίνωσε ότι θα κάνει απεργία πείνας. Η άποψή μου ήταν να κάνει υπομονή και ότι όλα θα πάνε καλά. Εμένα αυτό μου μετέφερε, η συμβουλή μου ήταν να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο κ. Λύτρας.

Προανήγγειλε παράλληλα ότι «σε ελάχιστο διάστημα θα κατατεθεί νέα αίτηση αποφυλάκισης. Η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία» που να υποστηρίζουν την παράταση της προφυλάκισης. Θύμισε μάλιστα ότι ήδη «η μία δικαστής του Συμβουλίου και εισηγήτρια, μέσα σε 40 σελίδες σκεπτικού, έκανε ολόκληρη ανάλυση του γιατί η μητέρα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Παρόλα αυτά, κατά πλειοψηφία οι άλλοι δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή της κράτηση».

«Οι καταθέσεις των παιδιών υπήρχαν από την πρώτη στιγμή. Αναφέρουν ότι η μητέρα τους δεν έχει καμία σχέση. Δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα, ούτε τα μεγάλα αδέρφια. Το σημαντικό είναι στις καταθέσεις της 12χρονης, που σε όλες αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτα», όπως τόνισε.

Για την πολύ αργή εξέλιξη της έρευνας, ο κ. Λύτρας σημειώσε ότι «πολλές φορές οι διαδικασίες και τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης δεν είναι τόσο γρήγορα. Πράγματι, ακούμε για συλλήψεις, υπάρχουν πληροφορίες ότι η 12χρονη έχει αναφερθεί και σε άλλα άτομα. Αλλά συλλήψεις δεν έχουμε δει». Διευκρίνισε εξάλλου ότι από τη φυλακή «η 12χρονη μιλάει με την μητέρα της τηλεφωνικά».