Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ, αυτή τη φορά στην Κυψέλη, σε έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους πράσινους χώρους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο οικόπεδο της συμβολής των οδών Φαέθοντος και Κρίσσης ο Δήμος Αθηναίων θέλει να τοποθετήσει τέξι κοντέινερ (προκάτ οικίσκων) για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης με συνεργείο να καταφθάνει στο σημείο σήμερα το πρωί προκειμένου να κόψει τα δέντρα. Οι κάτοικοι αντέδρασαν και προχώρησαν στην κατάληψη του πάρκου, παρόλα αυτά απ’ ότι φαίνεται το συνεργείο πρόλαβε και έκοψε κάποια από τα δέντρα.

«Οι κάτοικοι αντέδρασαν και κατέλαβαν το χώρο, όταν συνεργείο προσπάθησε να κόψει δέντρα μετά από εντολή της δημοτικής αρχής του Μπακογιάννη και με την κάλυψη της αστυνομίας. Δε θα περάσει. Χρειαζόμαστε περισσότερα δέντρα! Κανένα παιδί σε κοντέινερ! Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων για το πάρκο της Φαέθοντος και Κρίσσης» αναφέρει η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

«Ο πράσινος χώρος της Φαέθοντος και Κρίσσης να παραμείνει ελεύθερος χώρος πρασίνου για τα παιδιά και τους κατοίκους »

Θέση για το ζήτημα πήρε και η βουλέυτρια του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου η οποία βρέθηκε στον χώρο στηρίζοντας τους κατοίκους και σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει κρυφά, με αδιαφάνεια και χωρίς να ενημερώσει και να διαβουλευτεί όπως οφείλει με τους περίοικους, να τοποθετήσει κοντέινερ στον καταπράσινο χώρο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Φαέθοντος και Κρίσσης στην Κυψέλη, που μέχρι πριν μια βδομάδα λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης των προσκόπων. Ανάμεσα σε πυκνές πολυκατοικίες είναι ο μόνος αδόμητος πράσινος χώρος για τη γειτονιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι οι πρώτη φορά τις τελευταίες βδομάδες που οι κάτοικοι της Αθήνας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ επειδή αντιδρούν στην εγκατάσταση κοντέινερ στα πάρκα τους. Τη χρήση κοντέινερ για τη στέγαση των νέων νηπιαγωγείων, που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά είχε αποφασίσει ο Δήμος Αθηναίων πριν λίγο καιρό με τις ψήφους της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη και της Χρυσής Αυγής.