Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα παραμένουν σε όλη την Αττική, με δρόμους γεμάτους παγωμένο χιόνι και μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση ελήφθη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση. Σε όσα σχολεία επαναλειτουργήσουν διά ζώσης, οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν μετά τη διενέργεια self test.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, «προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Επίσης, σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Όπως τονίζεται, η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).