Η 4η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση της Φ.Λ., φίλης του Βαγγέλη Σταθόπουλου την εποχή της σύλληψής του, η οποία βρέθηκε μαζί του το βράδυ της περίθαλψης του Δ. Χατζηβασιλειάδη. Ανατρέχοντας στο βράδυ της κλοπής στον ΟΠΑΠ και τον τραυματισμό του Δ. Χατζηβασιλειάδη, η μάρτυρας ανέφερε ότι είχε μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Β. Σταθόπουλο αργά το βράδυ, κατά την οποία συζητούσανε για ένα πρόβλημα με τη λίστα εγγραφών των μαθητών στην σχολή πολεμικών τεχνών που διατηρούσε ο κατηγορούμενος. Μισή ώρα μετά το τηλεφώνημα, χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι της και ήταν ο ίδιος, ο οποίος της ζήτησε να καλέσει μια φίλη της γιατρό, την Α.Ε. για να μάθει αν εφημερεύει γιατί ένας φίλος του είχε ένα τροχαίο. Μαζί φύγανε για το Σισμανόγλειο, ώστε να βρουν την γιατρό.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, περάσανε φανερά από την πύλη του νοσοκομείου, μιλήσανε με τον φύλακα ενώ ερωτηθείσα για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκότανε ο Σταθόπουλος, είπε ότι δεν της έδωσε την εντύπωση ενός ανήσυχου ανθρώπου που βρίσκεται σε μια κατάσταση μπλεγμένος ο ίδιος, όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται. Η γιατρός έδωσε κάποιες γενικές οδηγίες, και κατευθυνθήκανε σε ένα φαρμακείο για να βρούνε τα εφημερεύοντα. Η ίδια, όπως είπε, αγόρασε τα φάρμακα, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με τον Σταθόπουλο στο διαμέρισμα στο οποίο βρισκόταν ο Χατζηβασιλειάδης, με τον Σταθόπουλο να ανεβαίνει πάνω και να κατεβαίνει μετά από λίγο λέγοντας ότι ο τραυματίας θα πάει στο νοσοκομείο, ενώ η ίδια προσφέρθηκε να τον μεταφέρει εκεί.

Σε επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για το πως είναι δυνατόν να μην φάνηκε στην μάρτυρα περίεργη όλη αυτή η ιστορία, η Φ.Λ. απάντησε ότι η ίδια αυτό που κατάλαβε είναι ότι ο Σταθόπουλος δεν γνώριζε κάτι παραπάνω για το πως συνέβη ο τραυματισμός του Χατζηβασιλειάδη. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, στις ερωτήσεις της γιατρού για το αν είναι βαθύ το τραύμα ή αν αιμορραγεί, ο Σταθόπουλος έλεγε δεν ξέρω, δεν το έχω δει. Δεν μπορούσε να απαντήσει. Επίσης, η μάρτυρας ανέφερε ότι όσα χρόνια ήξερε τον Σταθόπουλο και ιδιαίτερα από τότε που άνοιξε την δική του σχολή πολεμικών τεχνών, ο ίδιος είχε μία πολύ σταθερή ρουτίνα, από την οποία δεν παρέκκλινε και όλη του τη μέρα την αφιέρωνε στις προπονήσεις.

«Με πίεζαν να πω πράγματα που δεν έγιναν ποτέ»

Ως προς τις μεθοδεύσεις της Αντιτρομοκρατικής, η μάρτυρας κατέθεσε ότι για κάποιες ώρες δεν της επέτρεπαν να επικοινωνήσει με κανέναν, ασκώντας της ψυχολογική πίεση καθώς δεν γνώριζε καν αν ήταν κατηγορούμενη ή μάρτυρας ενώ της απευθύνονταν με απειλητικό τόνο, πιέζοντας την να πει πράγματα τα οποία δεν έγιναν ποτέ. Όσον αφορά την φίλη της γιατρό Α.Ε., της λέγανε απειλητικά στην Αντιτρομοκρατική ότι θα χάσει την δουλειά της. Επίσης, ανέφερε ότι είπε στους αστυνομικούς πράγματα που έτειναν στο ότι ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με όσα κατηγορείται, τα οποία η Αντιτρομοκρατική δεν συμπεριέλαβε ποτέ στην κατάθεσή της, ενώ συμπλήρωσε ότι η ίδια θεωρεί ότι αν ήτανε και εκείνη στον αναρχικό χώρο, θα ήτανε κατηγορούμενη μαζί με τον Σταθόπουλο. Η μάρτυρας έκανε σαφή αναφορά και στο πρωτόδικο δικαστήριο, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι η πρόεδρος εφετών Μαρία Γιαννακοπούλου δεν της επέτρεπε να μιλήσει και να εκθέσει όσα γνώριζε.

Σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για το αν το βράδυ εκείνο ο Σταθόπουλος είχε κάποια συνωμοτικότητα ή έκανε κάποια προσπάθεια να κρυφτεί, η ίδια απάντησε ότι ο ίδιος εμφανίστηκε σε όλα τα σημεία, στο νοσοκομείο και τα φαρμακεία, φορώντας μια πορτοκαλί μπλούζα και δεν έκανε καμία προσπάθεια να μην φαίνεται.

Χατζηβασιλειάδης: Ο Σταθόπουλος ήταν ο ιδανικός ένοχος για την ποινικοποίηση της βοήθειας σε έναν αναρχικό που έχει παρανομήσει

Σε σχόλιο του μετά την κατάθεση της μάρτυρα Φ.Λ., ο αναρχικός κατηγορούμενος Δ. Χατζηβασιλειάδης αφού ανέφερε ότι όλη η συζήτηση περιστρέφεται εντέλει γύρω από την περίθαλψή του, έθεσε το ερώτημα για ποιο λόγο η περίθαλψη ενός ανθρώπου, του οποιουδήποτε, θα πρέπει να εγείρει υποψίες, συμπληρώνοντας ότι «το κράτος θέλει τους πολίτες χαφιέδες στην αδυναμία του άλλου και βάζει στο στόχαστρο την αυθόρμητη αλληλεγγύη». Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης τόνισε ότι ο Β. Σταθόπουλος ήταν ο «ιδανικός ένοχος» για την ποινικοποίηση της βοήθειας σε έναν αναρχικό που έχει παρανομήσει.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, κατέθεσε η γιατρός Α.Ε., η οποία μίλησε για τον διασυρμό της και τα ψέματα που αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ την περίοδο της σύλληψης του Σταθόπουλου και τα οποία αφορούσαν και την ίδια καθώς την παρουσιάζανε ως μέλος της οργάνωσης. Ως προς τα γεγονότα, η γιατρός ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ ρώτησε πολλές φορές και πολύ έντονα τον Σταθόπουλο για το τραύμα του Χατζηβασιλειάδη και ο ίδιος δεν γνώριζε να απαντήσει, γιατί δεν το είχε δει.

«Πλαστή η υπογραφή στη δήθεν δεύτερη κατάθεσή μου», υποστηρίζει ο φαρμακοποιός 

Ενδιαφέρον είχε στη συνέχεια της 4ης συνεδρίασης του εφετείου και η κατάθεση του φαρμακοποιού, από τον οποίο αγοράστηκαν τα φάρμακα το βράδυ του τραυματισμού του Δ. Χατζηβασιλειάδη. Ενώ σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο μάρτυρας έδωσε δύο καταθέσεις, ο ίδιος ανέφερε ότι είναι σίγουρος ότι έδωσε μόνο μια κατάθεση και δεν αναγνωρίζει την υπογραφή του στην άλλη. Ο φαρμακοποιός ανέφερε ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο, όπου είδε για πρώτη φορά την «πλαστή» κατάθεση, γεγονός το οποίο επισήμανε αμέσως, έγινε στόχος προσωπικής επίθεσης από την έδρα του δικαστηρίου, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος συνεχίζει να υποστηρίζει αναμφισβήτητα ότι ούτε η κατάθεση αυτή ούτε η υπογραφή σε αυτήν είναι δική του. Όπως σχολίασε στην συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης, Θ. Καμπαγιάννης, είναι προφανές ότι εκεί μπήκε μια υπογραφή «αστυνομική», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι ο αστυνομικός που υπογράφει αυτήν την κατάθεση, ο κ. Γκεσούρας, είναι ο ίδιος αστυνομικός που υπογράφει τις καταθέσεις για τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα που ισχυρίζεται ότι έλαβε η Αντιτρομοκρατική.

«Απίθανο να έχει εμπλοκή ο Σταθόπουλος με τα όσα κατηγορείται, τον ζούσα καθημερινά»

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο η μάρτυρας Γ.Α., προπονήτρια trx και συνεργάτιδα του Β. Σταθόπουλου στην σχολή πολεμικών τεχνών που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Ανέφερε ότι ο Σταθόπουλος ήταν από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ στην σχολή του, έχοντας σχεδόν όλα τα καθήκοντα που αφορούσαν την λειτουργία της, από τις δικές του προπονήσεις και τα μαθήματα που έκανε, το πρόγραμμα και τις συνεννοήσεις με τους άλλους εκπαιδευτές μέχρι την καθαριότητα της σχολής και την γραμματεία. Όπως τόνισε η μάρτυρας, ήταν μια σχολή που την έφτιαξε μόνος του από το μηδέν και ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι της φαίνεται απίθανο να έχει κάποια εμπλοκή ο Σταθόπουλος με όσα κατηγορείται, καθώς τον ζούσε καθημερινά και ήταν ένας άνθρωπος παθιασμένος με την πολεμική τέχνη που εξασκούσε και αφιέρωνε όλον τον χρόνο στην σχολή του, η οποία πήγαινε πάρα πολύ καλά.