
Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της ΕΛΑΣ, δύο ώρες πριν τη διαδήλωση, έκλεισαν οι σταθμοί «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» στη Γραμμή 3 του Μετρό.
Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε χιλιάδες κόσμο να πάρει μέρος στην αντιφασιστική συγκεντρώση, που καλούσε ο Συλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», αριστερές οργανώσεις και αντιφασιστικές συλλογικότητες, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.
Ο Γιάννης Μάγγος στο σημείο που οι ναζί δολοφόνησαν τον Παύλο.#antireport #antinazigr pic.twitter.com/aJToXSRUJZ
— Chris Avramidis (@chris_avramidis) September 18, 2023
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:30, υπό τους ήχους ραπ τραγουδιών και στο σημείο έγιναν παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων του Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής στην Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, Ανυπότακτη Αθήνα και συνεργαζόμενες/οι αγωνίστριες/ες), του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, προέδρου του συνδικάτου Μετάλλου, του Γιάννη Μάγγου, πατέρα του 26χρονου, Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του ένα μήνα αφού έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ο οποίος κάλεσε να υψώσουμε αναχώματα απέναντι στο νεοναζισμό.
Στο σημείο βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα, η οποία ασπάστηκε το μνημείου του -δολοφονημένου από τους νεοναζί- γιού της, καθώς και ο Τάκης Φύσσας, που κρατούσε αντιφασιστικό πλακάτ μαζί με τον Γιάννη Μάγγο.
Η πορεία ξεκίνησε υπό τους ήχους του τραγουδιού «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» και στην κεφαλή της βρίσκονται η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου, ο Γιάννης Μάγγος, καθώς και ο ακτιβιστής Ιάσονας Αποστολόπουλος. Οι διαδηλωτές φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα με αυτό που κυριαρχεί να είναι το «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», ενώ οι γείτονες χειροκροτούν από τα μπαλκόνια.
Η πορεία κατευθύνεται προς την πλατεία Νίκαιας, όπου θα ολοκληρωθεί.
Πολύ μεγάλη αντιφασιστική πορεια στο Κερατσίνι 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα#antireport #antinazigr pic.twitter.com/BL8SKuj204
— Chris Avramidis (@chris_avramidis) September 18, 2023