Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, όταν ο 17χρονος βγήκε έξω από το σχολείο για να υποστηρίξει τον φίλο του και μετά από έντονη συζήτηση με τους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον ακινητοποίησαν και στην προσπάθειά τους να τον προσαγάγουν τον χτύπησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εναντίον του μαθητή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής. Νωρίτερα ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από γιατρό, ενώ η οικογένειά του ζήτησε να οριστεί πραγματογνώμονας προκειμένου να εξεταστεί το παιδί.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, με χθεσινή τους ανακοίνωση καλούσαν σε πορεία σήμερα το πρωί, στις 10 και μισή.

Η ανακοίνωση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ:

«Το 1ο ΕΠΑΛ καταδικάζει την αστυνομική βία απέναντι σε μαθητή.

Σαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και σαν πολίτες αυτής της χώρας ήδη δεχόμαστε επίθεση από το υπουργείο Παιδείας με το άγχος, την τράπεζα θεμάτων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την έλλειψη μέτρων απέναντι στην πανδημία κ.ά. και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε κι εσάς να μας βαράτε.

Σαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου καταδικάζουμε το περιστατικό που συνέβη στις 4/4 έξω από τον σχολικό μας χώρο. Οι μαθητές δεν θα έπρεπε να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά και να βλέπουν ξυλοδαρμό μαθητή μπροστά από το σχολείο τους.

Καταγγέλλουμε το περιστατικό αστυνομικής βίας και ξυλοδαρμού του μαθητή και καλούμε όλους τους γονείς, καθηγητές και μαθητές της πόλης να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτό το περιστατικό.

Με αστυνομία δεν γίνεται παιδεία!

Καλούμε σε κινητοποίηση αύριο στις 10:30 στην αστυνομία και πορεία προς το δημαρχείο».