Εξερχόμενος των δικαστηρίων, ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχειά. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη».

Ο Κώστας Βαξεβάνης επεσήμανε ακόμα ότι δεν πρόκειται απλώς για μία λαθροχειρία. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για το οποίο δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών και το οποίο είχε την ευθύνη για τη μεταφραστική υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στην Εισαγγελία με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη και καταθέσαν μήνυση.

Να σημειωθεί ότι η μεταφράστρια Δέσποινα Καρατζά μιλώντας στο avgi.gr επεσήμανε ότι η μετάφραση που παρέδωσε περιείχε όλα τα ονόματα πολιτικών και άλλων εμπλεκομένων καθώς και τις ιδιότητές τους. Η κίνηση Βαξεβάνη, ανοίγει, πάντως, τη δικαστική διερεύνυση του σκανδάλου μια και θα πρέπει να κληθούν για να δώσουν απαντήσεις στη δικαιοσύνη τόσο η μεταφράστρια όσο και οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΞ.