«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια για πειράματα και Βαβέλ – οι συνθήκες απαιτούν καθαρούς ορίζοντες και καθαρές λύσεις», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ανεβάζοντας τους τόνους, σημείωσε ότι «η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη ημέρα. Εκεί θα εκφραστεί η πραγματική βούληση – η δεύτερη κάλπη θα επιβεβαιώσει την εντολή του λαού, να είναι κυβέρνηση την νέα τετραετία η Νέα Δημοκρατία».

«Βαδίζουμε προς την κάλπη με τον ενθουσιασμό που προκύπτει από το έργο μας», πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες -ενόψει εκλογών– να πουν «όχι στη δεύτερη φορά στη συμφορά» και να δώσουν «μία νέα ευκαιρία στην προκοπή». «Ο πολίτης γυρίζει την πλάτη στη μιζέρια», είπε και επισήμανε ότι «το μεγάλο ερώτημα των εκλογών είναι: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;».

Ο ίδιος σχολίασε ότι «σήμερα ο Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας» και ανέφερε ότι «θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας στο λαό». Αναφερόμενος στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, παρατήρησε ότι «θα δούμε στη συνέχεια το πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του», ενώ σημείωσε ότι «δεν επιλέγω τη σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα, αλλά τη σύγκριση».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως η συζήτηση στη Βουλή θα είναι ενδιαφέρουσα. «Θα μάθουμε πολλά, γιατί σχετικά με το θέμα των περίφημνων υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί με ευθύτητα, χωρίς να αγνοούμε λάθη και χωρίς να διαλύουμε μία πολύτιμη υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παράλληλα επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα επιμένει, «γιατί πώς θα μαθαίναμε τα πραγματικά γεγονότα για την μικρή Μαρία, χωρίς τη συμβολή της ΕΥΠ».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλήσει για όλα όσα σιωπούν όλο αυτό το διάστημα, όπως για το αν πήραν από τον κ. Καλογρίτσα όσα τους καταλογίζει η γραμματέας του. «Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται με έναν επιχειρηματία με offshore όπως ο κ. Αρτεμίου;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε απαντώντας στον κ. Τσίπρα για την φράση του «Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας» σημειώνοντας πως «ναι, υπάρχουν και δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο». Επίσης πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, μιλώντας για την σύλληψη ενός από τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες».