Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο «αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταγράφηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, και δεν είναι άλλο παρά η σύγκλιση του κεντροαριστερού χώρου».  

Αναφορικά με την πιθανότητα συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ η Ό. Γεροβασίλη τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βεβαιότητας πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανακοίνωσε άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος την πρόθεσή του πριν λίγες μέρες στην ομιλία του στην ΚΟ. Ο λόγος γίνεται για συγκλήσεις βάσης, για ευρύτατες κοινωνικές συγκλήσεις, απαραίτητες για να προχωρήσει το οποιοδήποτε εγχείρημα».

Ερωτηθείσα κατόπιν για την πιθανότητα κοινής εκλογικής καθόδου, ανέφερε ότι «ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάτι, όμως απαιτείται η ωριμότητα του πολιτικού συστήματος εκτός από την ανάγκη της κοινωνίας η οποία είναι ήδη υπαρκτή και καταγεγραμμένη. Μόλις έχει ξεκινήσει ένας διάλογος, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επ’ αυτού επίσημα. Εμείς έχουμε βεβαίως τη θέση του προέδρου, αλλά από εκεί και πέρα διανύουμε την περίοδο όπου υπάρχουν και διατυπώνονται προβληματισμοί στο δημόσιο χώρο, και καλώς συμβαίνει».

Σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας  με τη Νέα Αριστερά η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε: «στη δεδομένη στιγμή καλούνται τα δύο μείζονα κόμματα της κεντροαριστεράς να τοποθετηθούν. Αυτό το οποίο πρέπει να έχουμε καθαρό είναι ότι πρέπει να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και έχουμε ιστορική ευθύνη να υπηρετήσουμε τις ανάγκες του ελληνικού λαού και όχι τόσο τις πολύ προσωπικές μας απόψεις».

Κλείνοντας,  η αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε να παρέμβει για το πρόσφατο συμβάν ενδοοικογενειακής βίας, με το γνωστό ποινικολόγο και τα ψέματα της ΝΔ για το νόμο Φλωρίδη, λέγοντας τα ακόλουθα:  «Παρακολουθώ, με αφορμή την καταγγελία για τον γνωστό ποινικολόγο, κυβερνητικά στελέχη, πρωτοστατούντος του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, στα κανάλια να λένε αδιανόητα ψέματα για τη στάση της αντιπολίτευσης. Οφείλω λοιπόν να το καταγγείλω, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφιστεί και έχει γίνει Δίκαιο στη χώρα μας η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη για την ενδοοικογενειακή βία από το 2006. Υπάρχει από παλιά η υποχρέωση καταγγελίας για όποιον πιστεύει, είδε, ή ξέρει να καταγγείλει περιστατικά ενδοοικογενειακή βίας. Ήρθε, λοιπόν, ο νόμος Φλωρίδη και βγαίνει η ΝΔ σήμερα και ισχυρίζεται ότι με βάση αυτόν το νόμο συμβαίνουν όλα στη χώρα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον υπερψήφισε. Ψήφισε. Είναι απολύτως ψευδές, ανατρέξτε στα πρακτικά της Βουλής! Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση, αντί να κοιτάξει αντιμετωπίσει το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται σε έξαρση (θυμόμαστε όλοι τα περιστατικά)  καταφεύγουν στα ψέματα για τη στάση της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη στο νόμο Φλωρίδη, με εισηγητή τον Γιάννη Σαρακιώτη».