Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento με ανάρτησή του στο Twitter επεσήμανε ακόμα ότι το συμβούλιο παραπέμπει μόνο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη «για να μην καταρρεύσει πλήρως η στημένη κατηγορία».

Όπως ανέφερε δεν κατάφεραν να περαιώσουν τη βρόμικη επιχείρηση και να βάλουν στο σκαμνί και τους δημοσιογράφους και τους επίκουρους εισαγγελείς εξαιτίας και των μεγάλων αντιδράσεων που προκλήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη: «Το Συμβούλιο αποφάσισε για την αθωότητά μου. Δεν παραπέμπει ούτε εμένα, ούτε την Παπαδάκου, τον Φιλιππάκη και 2 Εισαγγελείς σε δίκη. Παραπέμπονται μόνο Παπαγγελόπουλος Τουλουπάκη για να μην καταρρεύσει πλήρως η στημένη κατηγορία. Δεν κατάφεραν να περαιώσουν τη βρόμικη επιχείρηση
Η αποτυχία τους δεν είναι άσχετη με την αντίδραση του κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αλήθεια για τη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί. Πρώτος θα απολογηθεί ο @kmitsotakis και θα ακολουθήσουν ο @AdonisGeorgiadi, ο Μανιαδάκης και η υπόλοιπη παρέα. Τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν».

Να σημειωθεί ότι το συμβούλιο, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, παρέπεμψε ομόφωνα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Παράλληλα παρέπεμψε κατά πλειοψηφία την Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας.