Σύμφωνα με το documentonews.gr, αυτό προκύπτει από αίτημα για δικαστική συνδρομή που απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις ΗΠΑ προκειμένου να εντοπιστούν τα «ψηφιακά ίχνη» του λογισμικού Predator.

Κατά την ίδια πηγή, το αίτημα απεστάλη και αφορά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) που είχαν «παγιδευτεί» με τo λογισμικό Predator οι οποίες εμφανίζονται να έχουν μια κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), η οποία βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ και αφορά στη διερεύνηση δύο αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από τη δημοσιογραφική έρευνα, δώδεκα παγιδευμένες με Predator ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) είχαν μία κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), την 99.83.154.118, η οποία ανήκει στην Amazοn.com, Inc.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, για πιθανή διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα ερευνώνται από τους εισαγγελείς και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις, καθώς έχει ήδη διαταχθεί η άρση του τραπεζικού τους απορρήτου.

Νωρίτερα αίτημα προς την ΕΥΠ για να επιβεβαιώσει ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων προσώπων που περιλαμβάνονται στις λίστες εκείνων που υποκλάπησαν οι επικοινωνίες τους, απέστειλαν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι μήνες μετά και αφού το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σήμερα έγιναν έρευνες σε σπίτια και σε έξι εταιρείες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό του Predator.