Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μπαρόζο –που διετέλεσε πρόεδρός της από το 2004 έως το 2014- υπερασπίζεται σθεναρά την απόφασή του να εργαστεί για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Την Κυριακή, δημοσιεύθηκε επιστολή του Γιουνκέρ, με την οποία, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο προκάτοχός του Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο έχει παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία αποδεχόμενος το διορισμό του στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

«Λέγεται πως το γεγονός ότι εργάζομαι για τη Goldman Sachs εγείρει θέματα ακεραιότητας», σημειώνει στην επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή των Financial Times.

«Αν και σέβομαι το γεγονός ότι ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, οι κανόνες είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και εντελώς άδικοι. Είναι μεροληπτικοί εναντίον μου και εναντίον της Goldman Sachs», συμπληρώνει.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν υποστηρίζει ότι οι εν λόγω ενέργειες είναι ασυνεπείς σε σχέση με αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με άλλα πρώην μέλη της Κομισιόν. 

Πηγή: Financial Times