Σύμφωνα με πληροφορίες της  The Jerusalem Post, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου, ο Νετανιάχου δήλωσε στο Channel 13 προανήγγειλε μεγάλη πολεμική εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Νέες εκλογές στο Ισραήλ – Ο Νετανιάχου απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση

«Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουμε μια μεγάλη εκστρατεία, έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Γάζα. Πιθανότατα είναι μονόδρομος να ανατρέψουμε την κυριαρχία της Χαμάς στην περιοχή, καθώς δεν δείχνει την απαιτούμενη συναίνεση και δεν ενδιαφέρεται για την αποτροπή επιθέσεων από την περιοχή. Έχουμε μια κατάσταση στην οποία μια τρομοκρατική ομάδα που εκτοξεύει ρουκέτες έχει αναλάβει  τον έλεγχο».

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε πως αν κερδίσει τις ερχόμενες εθνικές εκλογές στις 17 Σεπτεμβρίου, θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, μια στρατηγικής σημασίας περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της Δυτικής Όχθης, των παλαιστινιακών εδαφών που κατέχει το Ισραήλ από το 1967. Υπογράμμισε πως έχει την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι είναι «μια ιστορική και μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουμε την κυριαρχία μας στους οικισμούς μας στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και σε άλλες τοποθεσίες κρίσιμες για την ασφάλειά μας, την κληρονομιά μας και το μέλλον μας».

Ο Νετανιάχου δεσμεύεται να προσαρτήσει το 30% των παλαιστινιακών εδαφών στο Ισραήλ

Εκτιμάται ότι οι κινήσεις αυτές στοχεύουν στο να συσπειρώσουν το συντηρητικό κοινό του κόμματος του Νετανιάχου, καθώς λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ακόμα πιο συντηρητικό κόμμα «Γαλανόλευκη Συμμαχία» του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων Μπένι Γκαντζ, είναι πολύ κοντά με το κόμμα του Νετανιάχου, ο οποίος έχει εκλεγεί πρωθυπουργός για τέσσερις συνεχόμενες φορές.