«Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν» φώναξαν οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων οργανώσεις της αριστεράς, κινήματα και σωματεία, που συγκεντρώθηκαν για να καταδικάσουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων». Η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα απορρίπτουν το νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας πως δρομολογεί τη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Μάλιστα, η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του ΣτΕ σχετικά με την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, πίσω στο Δημόσιο, δικαιώνοντας έτσι την προσφυγή πολιτών και εργαζομενων στις δύο εταιρείες και απαντώντας ουσιαστικά στην απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει ωμά τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ο Αλέξανδρος Σαρηβαλάσης, εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν πολίτες και εργαζόμενους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης, εξήγησε στο TPP τι αναφέρει η απόφαση, τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση «δε συμμορφωθεί, θα πρόκειται για ακόμα μία πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή».


Πολυ μαζική είναι και η κινητοποίηση χιλιαδων μελών του ΠΑΜΕ, το οποίο κάλεσε σε συγκέντρωση στις 7μμ, απαιτώντας «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του. Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες». Νωρίτερα οι προσυγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων σε Ομόνοια, Κλαυθμώνος και Προπύλαια έφτασαν στον χώρο του συλλαλητηρίου απαιτώντας την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου, διατρανώνοντας ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», όπως αναφέρει ο 902.