του Θάνου Καμήλαλη
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού λοιπόν, εμφανίστηκε ο κ.Έβαν Γεωργουλάκης, «ειδικός φυσιογνωμιστής και σύμβουλος προσωπικής επικοινωνίας», σε ένα μάλιστα, αποκλειστικό θέμα, διάρκειας 2 λεπτών, προς το τέλος του δελτίου. Με τη φυσιογνωμική ομολογώ πως δεν έχω ασχοληθεί, οπότε επειδή δεν μ αρέσει να μιλάωγια πράγματα που δεν ξέρω και καθώς οι ρίζες της πηγαίνουν πίσω, στον Αριστοτέλη, δεν θα θελα να τη λοιδορήσω, έστω ως άποψη ή «ρεύμα» σκέψης και παράδοσης. Από την άλλη, και η αστρολογία έχει πανάρχαιες ρίζες, οπότε ποιος ξέρει… Μπορώ πάντως με μεγάλη ευκολία και σιγουριά να λοιδορήσω μία τέτοια «ενημερωτική» επιλογή του σταθμού.
Ο κ.Γεωργουλάκης λοιπόν μας ανέλυσε τη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη χειραψία του με τον Ερντογάν, καθώς και γενικότερα, τι υποδηλώνει το πρόσωπό του. «Στην έκφραση του κ. Μητσοτάκη διακρίνεται μία υφή αυτοπεποίθησης» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η έκφραση του Πρωθυπουργού μας, είναι « περισσότερο διπλωματική με επιμονή πάντα στο στόχο». Αναλύοντας συνολικά τα χαρακτηριστικά του Πρωθυπουργού μας, ο σύμβουλος επικοινωνίας καταλήγει στο ότι ««σχετικά με τα υποσυνείδητα μηνύματα που εκπέμπουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με τη μέθοδο της μορφοψυχολογίας και της φυσιογνωμικής το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη είναι πιο επίμηκες, ισορροπημένο σε πλάτος, με ανεπτυγμένες την ανώτερη εγκεφαλική και συναισθηματική ζώνη». Ειδικά «τα επιμέρους χαρακτηριστικά, μάτια μύτη και στόμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, «είναι πιο εκλεπτυσμένα και εσωτερικευμένα».
Το βίντεο εδώ:
Το συγκεκριμένο δίλεπτο θα μπορούσε να είναι απλά μία γραφική ή κάπως γελοία εξαίρεση στην ενημέρωση γύρω από τις δραστηριότητες του Πρωθυπουργού μας. Και ίσως τότε να μην ασχολούμασταν. Δυστυχώς όμως είναι ο κανόνας. Κορυφαίο παράδειγμα είναι το περίφημο πλέον «τι γκόμενος είσαι» της «τυχαίας μητέρας» που βρέθηκε στο δρόμο του Μητσοτάκη προεκλογικά. Στη συνέχεια βέβαια μάθαμε ότι η «θαυμάστρια» ήταν η πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, κουμπάρα μάλιστα του υπουργού Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. Είχαμε κι άλλα πολλά: Φώτο από διακοπές, στην παραλία, πάνω σε κανό, τα πανηγύρια με τον Τσιτσιπά στο Λονδίνο, «συνομιλία» με έναν πωλητή του περιοδικού «Σχεδία» και υποτιθέμενους διαλόγους, εκείνη την οικτρή «συνέντευξη» στον Χατζηνικολάου, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς (έχουμε κάνει και μία ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ γι αυτό).
Πλέον, ο πήχυς ανέβηκε και το lifestyle παίζει και στα ελληνοτουρκικά. Εντάξει, το Star είχε κι ένα σοβαρό κομμάτι για το θέμα, με καλεσμένο όμως τον καθηγητή διεθνώς σχέσεων – βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καϊρίδη. Ίσως πάντως θα ήταν προτιμότερο, με ψυχραιμία και χωρίς τα μόνιμα «τύμπανα πολέμου» στα ελληνοτουρκικά, να ασχοληθούν περισσότερο με το αλαλούμ που δημιουργήθηκε την Τρίτη μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πάγωναν και ξεπάγωναν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ή με την απομόνωση των πολλών πατριδέμπορων που, ως είθισται σε κάθε «εθνικό ζήτημα» προετοιμάζονται να εκθέσουν τη «πραμάτεια» του και τις επικίνδυνες φαντασιώσεις τους. Ή με τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό ότι «είχαμε, έχουμε και θα έχουμε» προβλήματα με την Τουρκία.
Σε αυτό πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει δίκιο. Προβλήματα όντως θα έχουμε γιατί στην περιοχή του Αιγαίου πλέον διακυβεύονται πολλά, βασικά το εξής ένα: Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δηλαδή το πετρέλαιο, με διεθνείς κολοσσούς να έχουν κάνει τις συμφωνίες τους και να ετοιμάζονται. Όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να σημαίνουν ότι θα αναζητηθεί, σχετικά «σύντομα» για τα δεδομένα των διεθνών σχέσεων, μία λύση σε θέματα όπως αυτό της Κύπρου. Στο κάτω κάτω, το Μακεδονικό λύθηκε όταν ήρθε το φιρμάνι από τις ΗΠΑ. Ίσως, μία σκέψη είναι αυτή, μετά τις προεδρικές εκλογές στο τέλος του 2020 στην Αμερική, το Κυπριακό να έχει σειρά, με στόχο την ηρεμία στην περιοχή και τα κέρδη.
Στο μεταξύ και στο παρόν πάντως, δεν μ ενδιαφέρει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γκόμενος, «αρσενικός», όμορφος ή άσχημος ή γουρλώνει τα μάτια του συχνά. Αυτά είναι καλά για να κάνουμε καμιά πλάκα στο Facebook. Κι αυτό που ενδιαφέρει είναι να κάνει τη δουλειά του. Δυστυχώς, ή δεν την κάνει και στα δύσκολα (διορισμοί, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις κλπ.) σιωπά, ή την κάνει για λίγους.