«Οι τιμές στα προϊόντα μας δεν έχουν αλλάξει, όμως περιμένουμε κι εμείς να δούμε που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τα σιτηρά που είναι βασική πρώτη ύλη για την δουλειά μας» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Ελισάβετ Κουκουμέρια, διαβεβαιώνοντας πως θέμα επάρκειας δε θα υπάρξει, αλλά «θα έχουμε πρόβλημα ακρίβειας».

«Έχουμε γίνει όλοι χρηματιστές, παρακολουθούμε κάθε μέρα την διακύμανση των τιμών για να δούμε πού θα μας ξημερώσει. Το “καλάθι του νοικοκυριού” είναι ένα επικοινωνιακό κομμάτι. Δε νομίζουμε ότι θα βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό σήμερα. Είναι ένα τρικ που σε βάθος χρόνου δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

«Περιλαμβάνει το ψωμί το συσκευασμένο και το τυποποιημένο, όχι το φρέσκο. Ο κόσμος όμως επιλέγει το φρέσκο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο και ποιοτικότερο», τόνισε. «Ο έλεγχος των τιμών και της ακρίβειας θα έπρεπε να γίνεται στην πηγή κι όχι στο ράφι. Σήμερα αγοράζουμε το αλεύρι 65 με 68 λεπτά το κιλό, όταν πριν από ένα χρόνο η τιμή του ήταν 35 λεπτά το κιλό».