Όπως σημειώνει η ανακοίνωσή της, «ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στη χώρα και στον κλάδο, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να εξηγηθούν με την επίκληση της “κακιάς ώρας” ή την “ατομική ευθύνη” των εργαζομένων.

»Έχουν όμως άμεση σχέση με την εργοδοτική αυθαιρεσία που ζει και βασιλεύει, αφού τα μέτρα προστασίας κοστίζουν και οι εργοδότες τα αποφεύγουν γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται κανείς να τους ενοχλήσει. Έχουν φροντίσει γι αυτό όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, του ΣΕΠΕ, την κατάργηση των ελέγχων για την τήρηση ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας, την ένταση της εκμετάλλευσης και τα απάνθρωπα ωράρια, με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Με το γεγονός, που είναι και συνηθισμένο στον κλάδο, να καλούνται εργαζόμενοι χωρίς πείρα και γνώσεις να εργαστούν σε μηχανές και πόστα που χρειάζονται εξειδίκευση.

»Τα πάντα δηλαδή, ακόμα και η υγεία και η ζωή των εργατών, θυσία στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων!

»Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και της οικογένειάς του, του ευχόμαστε περαστικά και καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια του ατυχήματος προκειμένου να παρθούν μέτρα και να μην ξαναβρεθούν σε κίνδυνο άλλοι εργαζόμενοι. Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα τους σε κάθε χώρο δουλειάς, για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας, ενάντια στο αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και κοστίζει ανθρώπινες ζωές».