Μιλώντας στο Open TV, επεσήμανε πως «Ένα μήνα μετά το συμβάν είναι πολύς ο χρόνος για να γίνει δειγματοληψία. Άργησε πολύ η διαδικασία».

Για τον εντοπισμό ξυλολίου, ο καθηγητής τόνισε ότι τα ερωτήματα αυτά πρέπει να «απαντηθούν από το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους», συμπληρώνοντας ότι «για να βρεθεί το ξυλόλιο και μετά από ένα μήνα από το δυστύχημα, σημαίνει ότι από κάπου διέρρευσε, ή δημιουργήθηκε σαν ενδιάμεσο προϊόν από τη φωτιά που ακολούθησε».

Σημείωσε δε ότι το ξυλόλιο είναι «ισχυρός διαλύτης» και πως θα ήταν πιθανό ορισμένα από τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών «να μεταφέρουν ξυλόλιο για συγκεκριμένους λόγους αλλά και σε συγκεκριμένες ποσότητες. Αυτό θα πρέπει να συνδεθεί με τα ευρήματα του πορίσματος και να διευκρινιστεί η συγκέντρωση του ξυλολίου».

Επεσήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για τη μεταφορά ξυλολίου, διευκρινίζοντας ότι ακόμη και σε ποσότητα κάτω των 10 κυβικών θα μπορούσε να δημιουργηθεί «ένα τέτοιο μανιτάρι».

Θυμίζουμε πως σε αποκαλύψεις για το θέμα είχε προβεί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Press του ΤΡΡ η συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων, Ελεονώρα Γεωργίου. Όπως αποκάλυψε, «αυτό που προέκυψε από εμπειρογνώμονα που προσέλαβαν οι γονείς πρόσφατα, ότι ανιχνεύθηκαν στοιχεία χημικά τα οποία είναι απαγορευμένα και χρησιμοποιούνται στη νοθεία καυσίμων. Δηλαδή σαν να λέμε κοινώς η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν ένα τυφλό φορτίο, μετέφερε παράνομο φορτίο και πήγαινε σε κάποιους που έχουν καύσιμα. Κάτι τέτοιο θα θέλανε να συγκαλύψουνε ή κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Πάντως αυτή η βιασύνη δείχνει απόκρυψη στοιχείων».