Μετά από δύο χρόνια πανδημίας τα κυβερνητικά στελέχη καθημερινά αποδεικνύουν ότι μάλλον «δεν έχουν πάρει χαμπάρι» τι συμβαίνει με την κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός στην κοινωνία.

Πέραν του υγειονομικού ζητήματος όλα τα μέτρα είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα είτε είσαι επιχειρηματίας είτε απλός πολίτης, και αυτό το συνειδητοποίησε σήμερα και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που έμαθε ότι οι μάσκες FFP2 – Ν95 δεν είναι μίας χρήσης.

Μιλώντας στο Ant1 και σχολιάζοντας το πάρτι αισχροκέρδειας με τις μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 ή Ν95 που είναι σε εξέλιξη μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση που επιβάλλουν είτε διπλές μάσκες είτε FFP2 και Ν95 για τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ, ο Μάκης Βορίδης ήρθε σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα.

Ο δημοσιογράφος του έδωσε ένα παράδειγμα για το πόσο επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός από το μέτρο αλλά και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που καταγράφονται καθημερινά στην αγορά. «Αν έχεις πέντε παιδιά και παίρνεις 600 -700 ευρώ το μήνα σημαίνει ότι θέλεις, 5 ευρώ την ημέρα 150 ευρώ το μήνα για να έχεις μία τέτοια μάσκα να μετακινηθούν τα παιδιά σου κι εσύ» ανέφερε.

«Αυτό δεν είναι μίας χρήσης» είπε ο Μάκης Βορίδης , για να του απαντήσει ο δημοσιογράφος ότι κι όμως (…) είναι ημερήσιας χρήσης και η ffp2 και η Κ95.

Συνειδητοποιώντας και επεξεργαζόμενος την πληροφορία ο υπουργός Εσωτερικών, έδειξε έναν προβληματισμό πάντως.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο αυτοσχεδιασμός και οι κυβερνητικές παλινωδίες καλά κρατούν και ας έχουν περάσει δύο χρόνια πανδημίας.