«Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία» υποστήριζε χθες το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. του Χρυσοχοΐδη σε ανακοίνωση 11 σημείων για το ζήτημα, η πλειοψηφία των οποίων στρέφεται προς την αξιωματική αντιπολίτευση:
«Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!» τόνιζε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ιδιαίτερα έντονους τόνους, ξεχνώντας μάλιστα τις υποθέσεις παρακολουθήσεων που καταγγέλθηκαν και στη Βουλή.
Ωστόσο το Υπουργείο ξεχνούσε όλες τις αστυνομικές διαρροές για το «σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, που έγινε μόνιμο θέματα στα αστυνομικά ρεπορτάζ. Στις 14 Οκτωβρίου για παράδειγμα, ο ΣΚΑΙ έγραφε:
«Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.
Συνολικά 80 αστυνομικοί έχουν χωριστεί σε 25 ομάδες συλλήψεων. Ανάλογα με την επικινδυνότητα των καταδικασμένων, τις μικτές ομάδες θα στελεχώνουν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και της ΕΚΑΜ.
Η προετοιμασία έχει γίνει για 30 συλλήψεις. 13 από αυτές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών θα αφορούν πρώην βουλευτές και πολιτικά στελέχη και 14 θα σχετίζονται με την δολοφονία Φύσσα και τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ.»
Πλέον, είμαστε δύο εικοσιτετράωρα από την «εξαφάνιση» του καταδικασμένου Χρήστου Παππά και αφού ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που λένε ότι η τελευταία ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία τον εντόπισε ήταν η 1η Οκτωβρίου. Ο Χρήστος Παππάς διαφεύγει της σύλληψης και διαμηνύει μάλιστα -διά του δικηγόρου του- πως δεν προτίθεται να παραδοθεί.
Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΑΣ εκτίθεται από μέλος του ναζιστικού μορφώματος στο οποίο θα έπρεπε να έχει περάσει χειροπέδες.
Εδώ μπορείτε να διαβάστε αναλυτικότερα και άλλες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια:
Η υπόθεση «Ληστών Διστόμου», ο «αποφασισμένος» κ. Χρυσοχοΐδης και η επικήρυξη των 600.000 ευρώ
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτός από τη σημερινή του θέση με θητείες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και παλιότερα υπουργείο Δημοσίας Τάξης, τις περιόδους 19 Φεβρουαρίου 1999 – 7 Ιουλίου 2003, 7 Οκτωβρίου 2009 – 7 Σεπτεμβρίου 2010, 7 Μαρτίου 2012 – 17 Μαΐου 2012 και από τις 9 Ιουλίου, μπορεί να θεωρηθεί «έμπειρος» στον τομέα του.
Μία υπόθεση και η διαχείριση της στο μακρινό 2009, φαίνεται να αποδεικνύει τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά του υπουργού» ή απλώς, όπως είπε και ο Θ. Καμπαγιάννης, ότι «ο Χρυσοχοΐδης ή ακατάλληλος είναι ή εμπλεκόμενος».
«Στην επικήρυξη- με 600.000 ευρώ- των τριών «ληστών με τα μαύρα», με στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», προχώρησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποφασισμένος με αυτή την επικήρυξη να ασκήσει πίεση σε τμήμα του αντιεξουσιαστικού χώρου που φαίνεται να συνδέεται με ένοπλες οργανώσεις και υποθάλπει καταζητούμενους για ένοπλες επιθέσεις. Οπως χαρακτηριστικά δήλωνε χθες στο «Βήμα» στενός συνεργάτης του υπουργού «δεν μπορούμε να μην αναζητούμε άτομα και να δημιουργούμε νέους Κουφοντίνες» έγραφε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», στις 27 Οκτωβρίου 2009.
«Σύμφωνα λοιπόν με το κυρίαρχο αστυνομικό σενάριο οι καταζητούμενοι για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα» δίνουν «παρών» σε επιθέσεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», η οποία εμφανίστηκε το 2003 και η οποία έχει προχωρήσει σε 15 επιθέσεις με βόμβες, πολυβόλα, ρουκέτες κτλ» συνέχιζε το ρεπορτάζ.
Η αθώωση του Τσιρώνη και η κατάρρευση «μίας μεγάλης σκευωρίας της αντιτρομοκρατικής και των ασφαλίτικων υπηρεσιών»
Τελικά, μόλις πριν λίγους μήνες, αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο άλλοτε επικηρυγμένος με ποσό 600.000 ευρώ, ως ένας από τους αποκαλούμενους «ληστές του Διστόμου», Γρηγόρης Τσιρώνης, από το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετώπιζε, για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Σύμφωνα με τον συνήγορο του το δικαστήριο, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία, τον απάλλαξε από 72 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον καταδίκασε μόνο για δύο πλημμελήματα, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.
Επίσης αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση καθώς και για τρομοκρατική οργάνωση.