«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», απαιτούν δεκάδες εργαζόμενοι που πάρα τη βροχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κινητοποίηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ.

«Άλλη μια οικογένεια είναι εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων και βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει σε πλειστηριασμό το σπίτι της στο Περιστέρι», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Πρόκειται για μια τετραμελής οικογένεια, που «βρέθηκε σε αδυναμία να πληρώσει κάποιες δόσεις», με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι των 52 τ.μ. στο οποίο κατοικεί. Μάλιστα, η «do Value» τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και «ζητάει για να σταματήσει τον πλειστηριασμό 25.000 ευρώ».

«Προσπαθήσαμε τις προηγούμενες μέρες να έρθουμε σε επικοινωνία με την εταιρεία. Είναι πραγματικά αδύνατο», κατήγγειλε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πως ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός της κατοικίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί καμία διαπραγμάτευση για να βρεθεί λύση. «Όποιος έρχεται μόνος του εδώ, τον τρώει ο λύκος», σημείωσε., υπενθυμίζοντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις δίνοντας σινιάλο σε τράπεζες, εισπρακτικές και εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των εργαζομένων και πρόσθεσε πως η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος να μπει φρένο στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

«Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η επίθεση στον λαό. Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς. Προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.