Σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες εργαζομένων και φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τα αντεργατικά μέτρα και τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη.

«Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, με αγώνες απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά» είναι ένα απ’ τα συνθήματα που επικρατούν, ενώ υπάρχουν αναφορές και στο πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας στους χώρους της δουλειάς, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

«Πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις σήμερα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, συντονίζουν τη δράση τους, κλιμακώνουν την πάλη τους για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού από την πανδημία, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις, για σύγχρονα δικαιώματα, για να ακυρωθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο.

Aris Oikonomou / SOOC