Εκτεθειμένη και πάλι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς μετά τον σάλο αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έστειλε ξανά όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα εν κρυπτώ. Μία ολόκληρη μέρα μετά την αποκάλυψη που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, και αρκετές ώρες μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προέβη σε δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε γραπτή του δήλωση επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας απέστειλε «αμυντικό υλικό», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι όπλα ακριβώς είναι και κυρίως γιατί η αποστολή έγινε χωρίς να ενημερωθούν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός.

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο» αρκέστηκε να δηλώσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ανάρτηση του Παναγιωτόπουλου στο facebook

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες, όπως η Ιταλία, η Νορβηγία και η Πολωνία που συμφώνησαν να στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά.