Στην Αττική Οδό, όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η οποία παραμένει κλειστή, υπολογίζεται ότι τα οχήματα που έχουν παραμείνει είτε στη μέση του δρόμου είτε στην βοηθητική λωρίδα, είναι περίπου 500.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και του προσωπικού της εταιρείας, ωστόσο παραμένει η σύγχυση για το πώς θα απομακρυνθούν τα οχήματα αυτά. Παράλληλα, επιπλέον οχήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι διαθέσιμα στους οδηγούς στην Παλλήνη (Λ. Μαραθώνος και Μιλήση – έξοδος 15 Αττ. Οδού) για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό.

Πρόκειται για οχήματα τύπου μίνι-λεωφορείων που βρίσκονται από σήμερα και για όσες ημέρες απαιτηθεί στο σημείο και σε συνεχή δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 19:00 προκειμένου να μεταφέρουν οδηγούς, που τα οχήματά τους βρίσκονται ακινητοποιημένα εντός της Αττικής Οδού, με σκοπό να τα ανακτήσουν. Σημειώνεται, ότι για τον ίδιο λόγο είναι διαθέσιμα από χθες οχήματα της Πολιτικής Προστασίας στο «δαχτυλίδι» στη Λ. Κηφισίας.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο εκχιονισμός στα σημεία που είναι εγκλωβισμένα, ενώ μόλις αυτό γίνει οι οδηγοί καλούνται να έρθουν να τα παραλάβουν. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ορισμένα από αυτά να μεταφερθούν σε πάρκινγκ για να τα πάρουν οι ιδιοκτήτες τους από εκεί. Ανάλογη εικόνα, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, και στην οδό Μεσογείων, αλλά και στην οδό Κατεχάκη, δηλαδή σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες πεσμένα δέντρα σε γειτονιές της πρωτεύουσας με τα προβλήματα σε μικρότερους, τοπικούς δρόμους, να παραμένουν μεγάλα.