Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Jumbo στο Μοσχάτο βρέθηκε σήμερα Παρασκευή ομάδα των ακτιβιστών του Ρουβίκωνα, πραγματοποιώντας παρέμβαση για καταγγελίες εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Τα μέλη της συλλογικότητας φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια, καταγγέλλοντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζομένους.

 

Ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης, που πέρσι πρότεινε απασχόληση των εργαζομένων επτά ημέρες την εβδομάδα ασταμάτητα και 12ωρες βάρδιες συνεχίζει με την ανοχή των κυβερνώντων να επιστρατεύει αντεργατικούς κανονισμούς, όπως κατήγγειλε ο ΣΕΑ. Έγινε λόγος για νέο κανονισμό εργασίας που εγκρίθηκε και δίνει το δικαίωμα στην διοίκηση να μετακινεί τους εργαζόμενους όποτε και όταν θέλει ανά την Ελληνική Επικράτεια! «Παράλληλα, προβλέπει ότι το διάλειμμα (ακόμα και την αλλαγή ρούχων) το …δουλεύεις, ότι το ωράριο εργασίας και οι άδειες είναι «λάστιχο» και ορίζονται από την εργοδοσία σύμφωνα με τις …ανάγκες (κέρδη) της εταιρείας! Μάλιστα, πέφτουν και «τιμωρίες» που προβλέπουν αφαίρεση μισθού!»