Ανακοίνωση καταδίκης αλλά και έναρξης πειθαρχικών διαδικασιών ήρθε από τον ΟΣΥ με αφορμή το περιστατικό τραμπουκισμού επιβάτη από οδηγό λεωφορείου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι περιστατικό τραμπουκισμού χωρίς καμία αιτιολογία σημειώθηκε την Παρασκευή στο λεωφορείο της γραμμής Α11, με τον οδηγό και ορισμένους επιβάτες να απαιτούν με χυδαιότητα και αδικαιολόγητη αγένεια από επιβάτη, που φαίνεται πως δεν κατάγεται από την Ελλάδα, να «σηκωθεί για να κάτσει η κυρία». Όταν μάλιστα ο επιβάτης διαμαρτυρήθηκε στον οδηγό που του φώναζε χωρίς να φοράει μάσκα, όπως υποχρεούται, εισέπραξε τα χλευαστικά σχόλια των παρισταμένων.

Τραμπουκισμός επιβάτη από οδηγό λεωφορείου: «Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.