Από το βήμα του 1ου Growthfund Summit, το 1ο Συνέδριο του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ο Γιώργος Στάσσης υποστήριξε πως η ΔΕΗ «μπορεί να αποτελέσει το υπόδειγμα του πώς μία επιχείρηση στενά συνδεδεμένη με το ελληνικό δημόσιο, με μία βαριά παράδοση, μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής εξελίξεων και δύναμη εκσυγχρονισμού για ολόκληρο τον κλάδο της».

Αποφεύγοντας να αναφερθεί στις πρωτοφανείς αυξήσεις που δεν σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την ενεργειακή κρίση, καθώς η ΔΕΗ έχει κέρδη άνω του 1 δισ., ανέφερε πως «από τον Αύγουστο του 2019 η διοίκησή μας σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διάσωσης και ανασυγκρότησης της εταιρείας που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Το business plan που παρουσιάσαμε κέρδισε την εμπιστοσύνη της αγοράς. Κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Πανδημία, μεγάλη ενεργειακή κρίση, γεωπολιτικές εξελίξεις, μεγάλες φυσικές καταστροφές. Όλα αυτά δεν αποτέλεσαν άλλοθι ακινησίας αλλά κίνητρο για να προχωρήσουμε ταχύτερα, για να μπορέσει η ΔΕΗ να προετοιμαστεί για τα δύσκολα».

«Αν κάτι μας κάνει περήφανους είναι ότι λάβαμε κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις, με τεχνοκρατικά κριτήρια, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και παράλληλα διατηρώντας στοιχεία κοινωνικής ενσυναίσθησης, κάτι που μας έκανε συμμάχους τους κράτους και όχι αντιπάλους και κυρίως των πελατών μας» υποστήριξε επίσης.