Ο Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ανέφερε ότι το Δημόσιο θα χάσει περί τα 53 δισ. από φόρους, επισημαίνοντας ότι «ο σχετικός νόμος του 2015 προέβλεπε να φορολογούνται στη χώρα μας αυτού του είδους οι επιχειρήσεις και να ειδοποιούν τους δανειολήπτες για τις κινήσεις τους».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) «τα ευαγή αυτά ιδρύματα έχουν τις έδρες τους στο Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία και άλλα νησιά-φορολογικούς παραδείσους στην Καραϊβική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα φορολογηθούν στην Ελλάδα αλλά στις χώρες που έχουν δηλώσει ως έδρα».Επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση λειτούργησε προς την κατεύθυνση υπέρ των συμφερόντων του δημοσίου και των δανειοληπτών.

Ο Δημήτρης Βερβεσός, άφησε υπονοούμενα και για την ταχύτητα με την οποία ο Άρειος Πάγος εξέδωσε την απόφαση που δίνει το δικαίωμα στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς ακινήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «είχαμε μια fast truck διαδικασία καθώς μέσα σε οκτώ ημέρες οι δικαστές διάβασαν έναν φάκελο περίπου 2.000 σελίδων, καθώς υπήρχαν 10 διάδικοι, τη στιγμή που ένας δανειολήπτης σήμερα παίρνει δικάσιμο στην Αθήνα για το 2028». Μάλιστα, για το θέμα έχει αφήσει ξανά αιχμές, με δηλώσεις του την Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.